Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΜΙΝΙ για δύο η απάντηση στο smart





Επιστροφή στις ρίζες ή μια ξεκάθαρη απάντηση στον ανταγωνισμό. Όπως και να ερμηνεύσει κανείς την πρόθεση της MINI να περάσει στην παραγωγή 
ένα αυθεντικό αυτοκίνητο πόλης, με διθέσιο εσωτερικό και εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις, τα δεδομένα δεν αλλάζουν.
Σύντομα το γνωστό σε όλους MINI πρόκειται να αποκτήσει μικρό «αδερφό», ο οποίος μάλιστα θυμίζει όσο τίποτα άλλο τον θρυλικό πρόγονό του.
Με μήκος 3 μέτρων, δύο θέσεις στο εσωτερικό και χώρο αποσκευών 250 λίτρων, το υπό εξέλιξη citycar της φίρμας αποτελεί -σε επίπεδο σχεδίασης τουλάχιστον- τη μικρογραφία του σημερινού MINI.
Οι μεγάλοι, πλαστικοί προφυλακτήρες, η κεντρική εισαγωγή αέρα και τα φωτιστικά σώματα διαμορφώνουν το σχεδιαστικό προφίλ του αυτοκινήτου, διατηρώντας παράλληλα τις απαραίτητες διαχωριστικές γραμμές από τον ανταγωνισμό.
Γνώριμη αναμένεται να είναι και η εικόνα στο εσωτερικό, όπου τα κυκλικά όργανα ελέγχου διατηρούν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο.
Ξεκινώντας από το γεγονός ότι το MINI των δύο θέσεων θα βασιστεί στο πλαίσιο του Megacity carBMW, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών, όπως άλλωστε και η παρουσία τρικύλινδρων κινητήρων βενζίνης ή πετρελαίου από την γκάμα της επόμενης μικρομεσαίας ΒΜW. της
Περισσότερες πληροφορίες για το μικρότερο MINI παραγωγής πρόκειται να ανακοινωθούν τους πρώτους μήνες του 2011, καθώς η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου –έστω και στην πρωτότυπη μορφή του- θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στη Γενεύη. 

Auto Express