Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Μετατάξεις αλλά όχι απολύσεις σε ΟΣΕ




Με μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και συνταξιοδοτήσεις, αλλά καμία απόλυση, απάντησε ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας στις ανησυχίες των εργαζομένων του ΟΣΕ με αφορμή το σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής (10/9) στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη.......................

Σύμφωνα με τον υπουργό, αναμένεται μετακίνηση και συνταξιοδότηση 2.451 υπαλλήλων, εκ των οποίων οι 1.600 από τον ΟΣΕ και οι 751 από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να γίνει καμία μείωση στις τακτικές αποδοχές των εργαζομένων.

Το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε, αναμένεται, σύμφωνα με τον υπουργό, να εξυγιάνει τα χρέη του ΟΣΕ, τα οποία θα απορρηφηθούν από το Δημόσιο, το οποίο και θα αποκτήσει την ακίνητη περιουσία της εταιρείας.

Ο ΟΣΕ αναμένεται να κρατήσει τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, προκειμένου να έχει έσοδα.

Ο κ. Ρέππας ανέφερε πως με το νομοσχέδιο της εξυγίανσης του ΟΣΕ αναμένεται να ελαφρύνει κατά 10, 7 δισεκατομμύρια ευρώ τις τσέπες των φορολογουμένων πολιτών, ενώ ξεκαθάρισε πως θα μπει τέλος στα “μαύρα βαγόνια” που μετέφεραν εμπορεύματα και στα “μαύρα κτήρια” που ενοικιάζονταν εκτός εταιρικών συμφερόντων.

Τέλος θα μπει και στις εκπτώσεις, που άγγιζαν το 85% για τη μεταφορά εμπορευμάτων, αλλά και στις συμβάσεις που ανέβαζαν την ημέρα ανάπαυσης σε 28 ώρες αντί για 24 ώρες.

Διαβάστε αναλυτικά το σχέδιο νόμου εδώ.